© 2021. Tüm hakları saklıdır.

Guid3rs

IMF, Türkiye Ekonomisi İçin Politika Değişikliklerini Değerlendirdi
  1. Anasayfa
  2. »
  3. Ekonomi
  4. »
  5. IMF, Türkiye Ekonomisi İçin Politika Değişikliklerini Değerlendirdi

IMF, Türkiye Ekonomisi İçin Politika Değişikliklerini Değerlendirdi

haberler haberler - - 1 dk okuma süresi
10 0

Alfred Kammer: “Türkiye’de Değişim Süreci Devam Ediyor”

Uluslararası Para Fonu (IMF) Avrupa Departmanı Direktörü Alfred Kammer, Avrupa bölgesi ekonomilerine ilişkin basın toplantısında Türkiye ekonomisine dair değerlendirmelerde bulundu.

Politika Değişikliği ve Kırılganlıkların Azalması

Kammer, geçen yılın ortalarında Türkiye’de yaşanan politika değişikliklerini vurgulayarak, parasal sıkılaşma ve mali tarafta konsolidasyon çabalarının başarılı olduğunu belirtti. Dezenflasyon sürecinin uzun zaman alabileceğini ifade eden Kammer, bu politika çerçevesinde Türk ekonomisindeki kırılganlıkların azaldığını söyledi.

Reformların Uzun Vadeli Programı

Kammer, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile yaptıkları görüşmeye de değinerek, Şimşek’in reformların uzun vadeli bir program olduğunu vurguladığını aktardı. Programın Türkiye’nin ekonomik kırılganlıklarını azaltmayı, enflasyonu kalıcı olarak düşürmeyi ve yatırım ortamını oluşturmayı hedeflediğini belirtti.

IMF Programı ve Destek

IMF’nin Türkiye’de yürürlükteki reform programını desteklediğini ifade eden Kammer, yeni bir program için görüşmelerin olmadığını açıkladı. Türkiye’nin ekonomi ekibinin izlediği programı desteklediklerini ve herhangi bir IMF programına ilişkin görüşme yapılmadığını belirtti.

İlgili Yazılar