© 2021. Tüm hakları saklıdır.

Guid3rs

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı: Ankara-Sivas YHT Hattı'nda 1. Yıl Dönümü Kutlamaları
  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı: Ankara-Sivas YHT Hattı’nda 1. Yıl Dönümü Kutlamaları

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı: Ankara-Sivas YHT Hattı’nda 1. Yıl Dönümü Kutlamaları

haberler haberler - - 2 dk okuma süresi
23 0

1 Milyon Kişi Yüksek Hızlı Trenle Seyahat Etti

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren Hattı’nın hizmete alınmasının 1. yıl dönümüne erişilmesinin mutluluğunu ve gururunu yaşadıklarını belirtti. Hattın açılmasından bu yana günde karşılıklı 3+3 sefer düzenlediklerini ve 1 milyon kişinin Ankara-Sivas arasında yüksek hızlı trenlerle seyahat ettiğini vurguladı. Günlük ortalama 2 bin 500’den fazla yolcuya hizmet verdiklerini ve en yüksek günlük yolcu sayısının 4 bin 209 kişiye ulaştığını aktardı.

Ankara-Sivas Seyahat Süresi 2 Saate İndi

Uraloğlu, Ankara ile Sivas arasındaki 12 saatlik seyahat süresini 2 saate indirdiklerini açıkladı. Proje kapsamında Kırıkkale, Yozgat ve Sivas’ı yüksek hızlı tren konforuyla tanıştırdıklarını belirterek Ankara-Yozgat arasındaki seyahat süresinin 1 saate düştüğünü ifade etti.

Yüksek Hızlı Tren Ağı İle Şehirler Arası Ulaşım Kolaylaştı

Uraloğlu, Ankara-Sivas YHT hattıyla birlikte Kırıkkale, Yozgat ve Sivas’ın Ankara merkezli yüksek hızlı tren ağına bağlandığını ve yaklaşık 1,3 milyon vatandaşın bu hizmetten faydalandığını söyledi. Ayrıca Sorgun YHT Garı ve Akdağmadeni YHT İstasyonu ile duruş noktalarını artırdıklarını ve bölgesel trenlerle entegrasyonu sağladıklarını belirtti.

Sivas-İstanbul Arası Ekspres YHT Seferleri Başlıyor

Bakan Uraloğlu, vatandaşların talepleri doğrultusunda Sivas-İstanbul arasında ekspres ve aktarmasız YHT seferlerinin 4 Mayıs’tan itibaren başlayacağını duyurdu. Sivas-İstanbul seyahati 7 saat 18 dakika, İstanbul-Sivas seyahati ise 7 saat 8 dakika sürecek.

İlgili Yazılar