© 2021. Tüm hakları saklıdır.

Guid3rs

ABD, Çin Merkezli 31 Şirketi Yaptırım Listesine Aldı
  1. Anasayfa
  2. »
  3. Ekonomi
  4. »
  5. ABD, Çin Merkezli 31 Şirketi Yaptırım Listesine Aldı

ABD, Çin Merkezli 31 Şirketi Yaptırım Listesine Aldı

haberler haberler - - 2 dk okuma süresi
12 0

Yaptırımlar Nedeniyle Açıklamalar

ABD’nin Pekin Büyükelçisi Nicolas Burns, Çin merkezli 31 şirketin yaptırımlara dahil edildiğini belirterek, bu şirketlerin Rusya’ya kritik teknolojiler sağladığı için yaptırıma maruz kaldığını vurguladı. Burns, satışların durdurulmaması halinde tedbir alacaklarını Çin’e ilettiklerini ifade etti.

Yaptırımın Kapsamı

ABD Dışişleri Bakanlığı, yaptırıma alınan Çinli şirketlerin havacılık, uzay ve imalat donanımlarında askeri ve sivil ikili kullanıma sahip ürünlerin geliştirilmesi ve Rusya’ya tedarikinde rol oynadığını belirtti. Sensör üreticilerinden gemicilik şirketlerine kadar birçok firma yaptırım listesine alındı.

Örnekler

ABD Hazine Bakanlığı, Çin kayıtlı Wuhan Global Sensor Technology ve Wuhan Tongsheng Technology şirketlerini, askeri amaçlı optik ürünlerin tedarikinde rol aldıkları gerekçesiyle yaptırım listesine dahil etti. Hong Kong merkezli Tulun International Holding, Rusya’nın Ukrayna’daki hedeflerine yönelik insansız hava araçlarında kullanılan sistemleri sattığı iddiasıyla listeye alındı. Diğer yandan, Juhang Aviation şirketi dronlarda kullanılan donanımları transfer ettiği iddiasıyla, CFU Shipping Company ise Rusya’nın Arctic LNG 2 Terminali geliştirmesi için sevkiyatlar yaptığı gerekçesiyle yaptırım kapsamına alındı.

ABD, daha önce 23 Şubat’ta, Rusya’ya Ukrayna Savaşı’nda askeri destek sağlayabilecek ürünlerin ticaretini yaptıkları gerekçesiyle 9 Çinli şirketi yaptırım listesine almış, 8 Çinli şirkete ise ihracat kısıtlamaları getirmişti.

İlgili Yazılar