© 2021. Tüm hakları saklıdır.

Guid3rs

Bakan Özhaseki'den Türkiye'nin İklim Değişikliği ve Yeşil Dönüşümdeki Rolüne İlişkin Açıklamalar
  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Bakan Özhaseki’den Türkiye’nin İklim Değişikliği ve Yeşil Dönüşümdeki Rolüne İlişkin Açıklamalar

Bakan Özhaseki’den Türkiye’nin İklim Değişikliği ve Yeşil Dönüşümdeki Rolüne İlişkin Açıklamalar

haberler haberler - - 2 dk okuma süresi
19 0

Bakan Özhaseki, İller Bankası Sosyal Tesisleri’nde Türkiye Karbon Piyasası Geliştirme Projesi Açılışında Konuştu

Bakan Özhaseki, İller Bankası Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen Türkiye Karbon Piyasası Geliştirme Projesi açılış etkinliğinde yaptığı konuşmada, Kahramanmaraş merkezli depremlerin üzerinden 14 ay geçtiğini belirterek, gece gündüz demeden çalıştıklarını vurguladı.

Deprem Sonrası Yapılan Çalışmalar

Bakan Özhaseki, bugüne kadar tamamlanan 76 bin konut ve köy evinin anahtarlarının hak sahiplerine teslim edildiğini hatırlattı ve sene sonuna kadar 200 bin konutun teslimatını yapacaklarını, her ay 10-15 bin konutu teslim etmeyi sürdüreceklerini söyledi.

İklim Değişikliği ve Yeşil Dönüşüm

Bakan Özhaseki, Türkiye’yi iklim değişikliğinin meydana getireceği hasarlardan korumak için gayret ettiklerini vurgulayarak, iklim değişikliğinin yol açabileceği olumsuzlukları takip ettiklerini ifade etti.

Yeşil Dönüşüm ve Sıfır Atık

Bakan Özhaseki, Türkiye’nin Paris İklim Anlaşması‘na taraf olduğunu ve 2053 Net Sıfır Emisyon Hedefi’nin ortaya konulduğunu belirterek, yeşil dönüşüm için çalışmaların sürdüğünü ve Sıfır Atık konusunda elde edilen finansmanın 185 milyar lira civarında olduğunu ifade etti.

Yeşil Dönüşüm Hamlesi

Bugünkü projeyle yeşil dönüşüm hamlesinin başlatıldığını belirten Bakan Özhaseki, projenin 12. Kalkınma Planı ve Orta Vadeli Program’da yer alan yeşil dönüşüm hedefine uyumlu gerçekleştirileceğini dile getirdi.

İlgili Yazılar