© 2021. Tüm hakları saklıdır.

Guid3rs

İngiltere, Sigarasız Bir Gelecek İçin Mücadele Ediyor
  1. Anasayfa
  2. »
  3. Sağlık
  4. »
  5. İngiltere, Sigarasız Bir Gelecek İçin Mücadele Ediyor

İngiltere, Sigarasız Bir Gelecek İçin Mücadele Ediyor

haberler haberler - - 3 dk okuma süresi
131 0

İngiltere’nin 2030 Hedefi: Sigarasız Bir Toplum

İngiltere hükümeti, ülkeyi 2030 yılına kadar sigarasız hale getirmek için kararlı adımlar atmaya devam ediyor. Sigara kullanımının ağız sağlığı üzerindeki zararları, dişte sarı ve kahverengi lekelerden diş kaybına, diş eti hastalığından ağız kanserine kadar geniş bir yelpazede etkiler yaratmaktadır. Ancak, hala yaklaşık 6,4 milyon yetişkin sigara içmeye devam ediyor ve geçen yıl sadece İngiltere’de 3.000’den fazla kişi ağız kanserinden kaybetti.

Yapay Zeka Destekli Diş Hekimliği Uygulaması ‘Toothfairy’

Dr. Deepak Aulak, yapay zeka destekli diş hekimliği uygulaması ‘Toothfairy’nin kurucusu olarak, sigarayı bırakmanın ağız sağlığı üzerindeki olumlu etkilerine dikkat çekiyor. Dr. Deepak’a göre, sigarayı bıraktıktan sadece 20 dakika sonra ağız sağlığında iyileşme süreci başlamaktadır. Ancak, sigarayı bırakmak herkes için kolay bir süreç olmayabilir.

Dr. Deepak, sigarayı bırakmaya çalışanların nikotin yerine geçen ürünlere veya elektronik sigaraya yönelebileceğine dikkat çekiyor. Ancak, bu alternatiflerin de sağlık üzerinde olumsuz etkileri olabileceğini belirtiyor.

En Popüler Sigara İçme Alternatifleri ve Riskleri

E-Sigara: Dr. Deepak’a göre, elektronik sigaraların kan damarlarında ciddi hasardan akciğerde kalıcı yaraya kadar bir dizi endişe verici riskle bağlantılı olduğu artık kanıtlanmıştır. Elektronik sigaraların içerisinde bulunan suyu veya e-sıvılar, metaller, uçucu organik bileşikler ve kansere neden olan kimyasallar içermektedir. Bu nedenle, sigara içmemek veya nikotin yerine geçen herhangi bir ürün kullanmamak ağız sağlığı için daha iyidir.

Nikotin Poşeti: Sigaradan vazgeçmek isteyenlerin tercih ettiği nikotin keseleri, diş çürümesine, ağız kuruluğuna, boğaz tahrişine, ağız kokusuna, diş eti çekilmesine veya dişlerin kırılmasına neden olabilir. Nikotin keseleri aynı zamanda diş eti hastalığının sürecini hızlandırabilir.

Nikotin Sakızı: Nikotin sakızı diş sağlığı açısından sigaraya göre daha iyi olsa da düzenli kullanımı dil ve yanaklarda yaralar, ağız kuruluğu gibi sorunlara yol açabilir. Nikotin aynı zamanda diş etlerinde iltihaba ve hastalıklara yol açabilir.

İlgili Yazılar

Bu sayfanın içeriğini kopyalayamazsınız