© 2021. Tüm hakları saklıdır.

Guid3rs

Sinop'ta Simit Fiyatları Arttı
  1. Anasayfa
  2. »
  3. Ekonomi
  4. »
  5. Sinop’ta Simit Fiyatları Arttı

Sinop’ta Simit Fiyatları Arttı

haberler haberler - - 2 dk okuma süresi
39 0

Sinop Esnaf ve Sanatkârlar Odası ile Sinop Esnaf Odaları Birliği, simit fiyatlarına zam yaptı

Sinop Esnaf ve Sanatkârlar Odası ile Sinop Esnaf Odaları Birliği, 80 gram simit fiyatını 10 liradan 12,5 liraya yükseltti. Ayrıca, yeni tarifeye göre 80 gram tereyağlı simit 15 TL, 80 gram açma-poğaça (sade) ise 12,50 TL oldu.

Esnaf ve işletmeciler maliyet artışını gerekçe gösteriyor

Simit fiyatlarındaki bu artışın ardında maliyetlerin yükselmesi yatıyor. Sinoplu fırın işletmecisi Emre Üncü, una, susama ve mayaya gelen zam nedeniyle fiyatları artırmak zorunda olduklarını belirtti. Üncü, müşterilerin tepki gösterdiğini ancak zamanla alışacaklarını ifade etti.

Özcan Küçükali ise piyasada hiçbir şeyin freninin olmadığını ve yaşam pahalılığına karşı mücadele etmenin zor olduğunu söyledi. Ekmek fiyatlarının da arttığına dikkat çeken Küçükali, bazı yerlerde çayın 40 lira olduğunu dile getirdi.

Eski emeklilerin zor durumda olduğu ifade edildi

Simit zammını değerlendiren Mustafa Karakuzey, emekli olarak mutlu bir kent olan Sinop’ta hayatlarının zorlaştığını ifade etti. Karakuzey, simit fiyatının 12,5 veya 15 lira olmasının önemli olmadığını, ancak bu fiyatlarla birlikte halkın harcamalarının artmasına rağmen cebindeki paranın nereye gittiğini bilmediğini söyledi.

İlgili Yazılar