© 2021. Tüm hakları saklıdır.

Guid3rs

İspanya'da Eski IMF Başkanı Rodrigo Rato'ya 63 Yıl Hapis Cezası İsteniyor
  1. Anasayfa
  2. »
  3. Ekonomi
  4. »
  5. İspanya’da Eski IMF Başkanı Rodrigo Rato’ya 63 Yıl Hapis Cezası İsteniyor

İspanya’da Eski IMF Başkanı Rodrigo Rato’ya 63 Yıl Hapis Cezası İsteniyor

haberler haberler - - 2 dk okuma süresi
11 0

Yolsuzlukla Mücadele Savcılığından Ağır Suçlamalar

İspanya’da Yolsuzlukla Mücadele Savcılığı, eski Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Rodrigo Rato hakkında ağır suçlamalarda bulundu. Rato için 11 farklı mali usulsüzlük, kara para aklama ve ticari yolsuzluk suçundan toplamda 63 yıl hapis ve 42,4 milyon euro para cezası talep edildi.

Rato’nun Geçmişi ve Suçlamalar

Rodrigo Rato, 2004-2007 yıllarında IMF başkanlığının yanı sıra Bankia bankası CEO’luğu yapmış ve İspanya’da Maliye Bakanlığı ve Ekonomi Bakanlığı görevlerinde bulunmuş bir isimdir. 75 yaşındaki Rato, 2015 yılından bu yana birçok suçlama ile karşı karşıya kalmaktadır.

Yolsuzlukla Mücadele Savcılığı, Madrid’de tutuksuz yargılandığı bir davada Rato için 11 farklı mali suçtan 53 yıl, kara para aklamaktan 6 yıl ve ticari yolsuzluklardan 4 yıl olmak üzere toplamda 63 yıl hapis cezası talep etmektedir. Ayrıca, Rato’nun 20 milyon euro’su vergi suçlarından olmak üzere 42,4 milyon euro para cezasına çarptırılmasını istemektedir.

İddianamede, Rato’nun 1999 ile 2015 yılları arasında vergi kaçakçılığı amacıyla şirketleri yönlendirdiği belirtilmiştir. Savcılık, Rato’nun ulusal ve uluslararası kurumsal ağını kullanarak vergilerin ödenmemesine neden olduğunu iddia etmektedir.

Mahkemenin 6 Mayıs’ta kararını açıklaması beklenirken, Rato daha önce Caja Madrid ve Bankia bankalarındaki kredi kartı yolsuzlukları davasında 4,5 yıl hapis cezası almış, 2018 yılında cezaevine girmiş ve 2021 yılında serbest bırakılmıştı.

İlgili Yazılar