© 2021. Tüm hakları saklıdır.

Guid3rs

Ankara'da Doç. Dr. Sinan Ateş Cinayeti İddianamesi Gönderildi
  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Ankara’da Doç. Dr. Sinan Ateş Cinayeti İddianamesi Gönderildi

Ankara’da Doç. Dr. Sinan Ateş Cinayeti İddianamesi Gönderildi

haberler haberler - - 2 dk okuma süresi
19 0

22 Şüpheli Hakkında İddianame Hazırlandı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Doç. Dr. Sinan Ateş’in öldürülmesiyle ilgili 22 şüpheli hakkında iddianame hazırlayarak Ankara 32’nci Ağır Ceza Mahkemesine sundu.

İddianamede Neler Var?

Iddianamede, tetikçi Eray Özyağci’nin yanı sıra Vedat Balkaya ve Suat Kurt’un ortak hareket ederek eylemi gerçekleştirdiği, Doğukan Çep ve Tolgahan Demirbaş’ın ise azmettirici oldukları belirtildi. Diğer şüpheliler ise suça iştirak ettikleri gerekçesiyle sıralandı.

Cinayet Detayları

Olay sırasında Sinan Ateş’in yanında bulunan ve yaralı kurtulan Selman Bozkurt’a yönelik ‘Tasarlayarak kasten öldürmeye teşebbüs’ suçundan sorumlu tutulan şüpheliler belirtildi. Şüpheli Eray Özyağci’nin ruhsatsız tabanca kullanarak eylemi gerçekleştirdiğini kabul ettiği ve ‘ruhsatsız tabanca bulundurmak ve taşımak’ suçunu da işlediği belirtildi.

Ceza Talepleri

Şüphelilere yönelik yapılan suçlamaların ardından, Eray Özyağci, Vedat Balkaya ve Suat Kurt için ‘tasarlayarak kasten öldürme’ ve ‘öldürmeye teşebbüs’ suçlarından ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep edildi. Diğer şüphelilerin de ‘suça yardım’ suçundan cezalandırılmaları istendi.

Şüpheli Bozkurt’un İfadesi

Iddianamede yer alan ifadelere göre, silahlı saldırı anında yaralanan Selman Bozkurt, olayın cuma namazının ardından cami çıkışında gerçekleştiğini belirterek detayları anlattı. Bozkurt, saldırganın Sinan Ateş’e saldırmasının ardından kendisine de ateş ettiğini belirtti.

İlgili Yazılar