© 2021. Tüm hakları saklıdır.

Guid3rs

'SSGEOS' Deprem Araştırma Grubu Yine Başarılı
  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. ‘SSGEOS’ Deprem Araştırma Grubu Yine Başarılı

‘SSGEOS’ Deprem Araştırma Grubu Yine Başarılı

haberler haberler - - 2 dk okuma süresi
18 0

‘Tokat’ta 5,6 Büyüklüğünde Deprem Kaydedildi

Tokat’ta saat 18.11’de merkez üssü Sulusaray ilçesi olan 5,6 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Samsun, Yozgat, Çankırı, Çorum, Sivas, Ordu gibi illerde de hissedilen deprem, dikkat çeken bir detayla gündeme geldi.

‘SSGEOS’ Önceden Uyarı Yapmıştı

Depremle ilgili “SSGEOS” isimli araştırma grubunun, sosyal medya üzerinden saatler önce uyarıda bulunduğu ortaya çıktı. Kendisini “Deprem kâhini” olarak tanıtan Hollandalı Frank Hoogerbeets’in liderliğini yaptığı bu araştırma grubu, önemli bir başarıya imza atmış oldu.

Hoogerbeets’in Öngörüsü Doğru Çıktı

Hoogerbeets, dün akşam sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, “Batı ve Orta Türkiye’de orta şiddette sarsıntı var. Önümüzdeki birkaç gün içinde daha güçlü sarsıntılar yaşanabilir” uyarısında bulunmuştu. Bu uyarı, Tokat’ta yaşanan deprem öncesinde dikkat çekici bir şekilde gerçekleşti.

Geçmiş Başarısıyla Dikkat Çekiyor

Hoogerbeets’in daha önce de 6 Şubat tarihinde Türkiye’yi yasa boğan depremlerden üç gün önce (3 Şubat) yapmış olduğu uyarı da dikkat çekiciydi. Ürdün, Suriye ve Lübnan gibi bölgeleri de kapsayan öngörüsü, takipçileri tarafından büyük ilgi görmüş ve ona “deprem kahini” lakabı kazandırmıştı.

İlgili Yazılar