© 2021. Tüm hakları saklıdır.

Guid3rs

Türkiye'nin Doğu Anadolu Bölgesi İhracatında Artış
  1. Anasayfa
  2. »
  3. Ekonomi
  4. »
  5. Türkiye’nin Doğu Anadolu Bölgesi İhracatında Artış

Türkiye’nin Doğu Anadolu Bölgesi İhracatında Artış

haberler haberler - - 2 dk okuma süresi
74 0

DAİB verilerine göre Doğu Anadolu Bölgesi’nden Yapılan İhracat Arttı

Türkiye İhracatçılar Meclisi ve Doğu Anadolu İhracatçılar Birliği (DAİB), ocak ayı verilerine göre, faaliyet bölgesindeki şehirlerden yapılan ihracatta artış yaşandığını açıkladı. Ağrı, Ardahan, Batman, Bayburt, Bingöl, Bitlis, Erzurum, Erzincan, Elazığ, Iğdır, Hakkari, Muş, Şırnak, Tunceli, Van, Kars ve Siirt’ten 182 özerk ve serbest bölge ile ülkeye ürün gönderildi.

DAİB Üyelerinin İhracatı Yüzde 15,58 Arttı

Geçen yılın aynı dönemine göre DAİB üyelerinin ocak ayı ihracatı yüzde 15,58 artış göstererek 206 milyon 233 bin dolara yükseldi. Önceki yılın aynı dönemine göre 27 milyon 796 bin dolarlık bir artış yaşandı.

En Fazla İhracat Artışı Yaş Meyve Sebze, Kimya ve Makina Sektöründe

Yeni yılın ilk ayında en fazla ihracat artışı yaş meyve sebze, kimya ve makina sektörlerinde kaydedildi. Sanayi sektöründe 119 milyon 17 bin dolarlık bir ihracat gerçekleşti. Tarımda ise 70 milyon 981 bin dolarlık bir artış yaşandı. Madencilik sektöründe de 16 milyon 234 bin dolarlık bir dış satım gerçekleştirildi.

Ocak Ayında İhracat Yapılan Sektörler

Ocak ayında yaş meyve sebze sektörü 47 milyon 875 bin dolarlık ihracat gerçekleştirdi. Kimya sektörü 25 milyon 399 bin dolarlık ihracata imza attı. Makine sektörü ise 17 milyon 905 bin dolarlık bir ihracat gerçekleştirdi. Mobilya sektöründen ise 11 milyon 213 bin dolarlık bir ihracat kaydedildi.

En Fazla İhracat Irak’a Yapıldı

DAİB üyelerinin ocak ayı ihracatı ülkelere göre değerlendirildiğinde, Irak 70 milyon 115 bin dolarlık ihracat ile ilk sırada yer aldı. Onu sırasıyla İran, Almanya, Azerbaycan-Nahçıvan, Gürcistan ve Çin takip etti.

İlgili Yazılar