© 2021. Tüm hakları saklıdır.

Guid3rs

MicroStrategy'nin Patronu Michael Saylor: 24 Yıl Sonra 6 Milyar Dolarlık Rövanşı Aldı
  1. Anasayfa
  2. »
  3. Ekonomi
  4. »
  5. MicroStrategy’nin Patronu Michael Saylor: 24 Yıl Sonra 6 Milyar Dolarlık Rövanşı Aldı

MicroStrategy’nin Patronu Michael Saylor: 24 Yıl Sonra 6 Milyar Dolarlık Rövanşı Aldı

haberler haberler - - 2 dk okuma süresi
9 0

Michael Saylor’ın Bitcoin Bahsi

MicroStrategy şirketinin patronu Michael Saylor, 24 yıl önce bir günde kaybettiği 6 milyar doların acısını bu yıl çıkardı. Ünlü girişimci, Bitcoin yükselişinden ve şirketinin hisselerindeki artıştan milyarlarca dolar kazandı. Saylor’ın Bitcoin üzerine oynadığı büyük bahis, servetini katladı.

Geçmişteki Zorlu Süreç

Dot-com patlaması sırasında MicroStrategy aracılığıyla milyarder olan Saylor, 2000 yılında büyük bir zorlukla karşılaştı. MicroStrategy, muhasebe skandalı yaşayarak Saylor’a bir günde 6 milyar dolara mal oldu. Ancak Saylor, bu süreci atlatarak kurumla anlaşmaya vardı.

Bitcoin’deki Başarısı

Saylor, kaybettiği birikimin büyük bölümünü geri kazanmak için Bitcoin‘e yatırım yaptı. MicroStrategy’nin toplam hisseleri ve kişisel Bitcoin’lerinin değeri, yaklaşık 3,49 milyar dolara ulaştı. Bu yılın başından bu yana 1 milyar dolarlık bir kazanç elde eden Saylor, Bitcoin’in ve MicroStrategy’nin hisselerinin yükselişiyle büyük bir başarı elde etti.

MicroStrategy’nin Kripto Varlıkları

Son dört yılda milyarlarca dolar değerinde Bitcoin satın alan MicroStrategy, şu anda 214 binden fazla Bitcoin’e sahip. Şirketin elindeki kripto varlıkların değeri ise bugün yaklaşık 13,7 milyar doları buluyor.

İlgili Yazılar