© 2021. Tüm hakları saklıdır.

Guid3rs

Fed Finansal İstikrar Raporu Değerlendirmesi
  1. Anasayfa
  2. »
  3. Ekonomi
  4. »
  5. Fed Finansal İstikrar Raporu Değerlendirmesi

Fed Finansal İstikrar Raporu Değerlendirmesi

haberler haberler - - 2 dk okuma süresi
12 0

Fed, Nisan Ayı Finansal İstikrar Raporunu Yayımladı

Federal Reserve (Fed), Amerikan finansal sistemindeki mevcut duruma ilişkin değerlendirmelerin yer aldığı Finansal İstikrar Raporu’nun nisan sayısını yayımladı. Rapor, piyasa katılımcıları arasında en çok belirtilen riskler hakkında önemli tespitler içeriyor.

Enflasyon ve Para Politikası Riskleri Öne Çıkıyor

Raporda, inatçı enflasyonun ve sıkı para politikasının etkilerinin piyasa katılımcıları arasında en çok belirtilen risk olmaya devam ettiği vurgulandı. Piyasa katılımcılarının çoğunun enflasyonun faiz oranlarını beklenenden daha uzun süre yüksek tutabileceği endişesi taşıdığı belirtiliyor.

“Kalıcı enflasyonist baskıların beklenenden daha kısıtlayıcı bir para politikası duruşuna yol açması riski en sık dile getirilen risk olmaya devam etti.”

Jeopolitik Riskler ve Politika Belirsizliği

Raporda, Orta Doğu ve Ukrayna’daki çatışmaların küresel ekonomi için risk oluşturduğu vurgulanmıştır. Ayrıca, katılımcıların politika belirsizliğini de önemli bir risk olarak gördüğü belirtiliyor.

“Ticaret politikası ve artan jeopolitik gerilimlerle ilgili dış politika konuları da dahil olmak üzere birçok belirsizlik alanına dikkat çekildi.”

Seçimler ve Jeopolitik Gerilimlerin Etkisi

Fed’in raporunda, ABD’de kasım ayında yapılacak başkanlık seçimleriyle ilgili politika belirsizliğinin de ekonomik aktivitelere etkisi üzerinde duruldu. Orta Doğu ve Ukrayna’daki çatışmalar ile Rusya’nın Ukrayna’daki savaşı, enerji ve emtia piyasaları ile küresel değer zincirlerinde sürekli aksama olasılığını da beraberinde getiriyor.

“Jeopolitik gerilimlerin veya politika belirsizliğinin artması, ekonomik aktiviteyi azaltabilirken enflasyonu ve finansal piyasalardaki oynaklığı artırabilir.”

İlgili Yazılar