© 2021. Tüm hakları saklıdır.

Guid3rs

AB Ülkeleri, Dondurulan Rus Varlıklarından Elde Edilen Gelirlerle Ukrayna'ya Destek Olacak
  1. Anasayfa
  2. »
  3. Ekonomi
  4. »
  5. AB Ülkeleri, Dondurulan Rus Varlıklarından Elde Edilen Gelirlerle Ukrayna’ya Destek Olacak

AB Ülkeleri, Dondurulan Rus Varlıklarından Elde Edilen Gelirlerle Ukrayna’ya Destek Olacak

haberler haberler - - 2 dk okuma süresi
10 0

AB Ülkeleri, Rus Varlıklarından Elde Edilen Gelirleri Kullanma Kararı Aldı

AB Dönem Başkanı Belçika’nın resmi sosyal medya hesabından yapılan paylaşıma göre, AB ülkeleri, Rusya’nın dondurulan varlıklarından elde edilen gelirleri kullanma konusunda prensip anlaşmasına vardı.

AB Komisyonu Başkanı von der Leyen’in Açıklamaları

AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, dondurulan Rus varlıklarından elde edilen gelirlerin Ukrayna için kullanılmasına ilişkin siyasi anlaşmayı memnuniyetle karşıladı. Von der Leyen, bu adımın Ukrayna ve Avrupa’nın güvenliğine katkı sağlayacağını ve güçlü bir sembol olduğunu vurguladı.

AB’nin Rus Varlıklarına Yönelik Aldığı Tedbirler

AB ülkeleri, savaş nedeniyle Rusya Merkez Bankası’nın yaklaşık 200 milyar avrosunu dondurdu. Bu karar doğrultusunda, dondurulan Rus varlıklarından elde edilen gelirlerin Ukrayna’nın toparlanması ve askeri savunmasına destek olması planlanmaktadır.

AB’nin hazırladığı teklif doğrultusunda, Euroclear gibi finansal kurumlar aracılığıyla dondurulan Rus varlıklarından elde edilen gelirlerin ayrı bir hesaba yatırılması ve bu gelirlerin Ukrayna için kullanılması öngörülmektedir. Kararın detayları henüz tam olarak açıklanmamış olsa da, yıllık gelirin büyük bir kısmının Ukrayna’ya silah ve mühimmat alımında kullanılması planlanmaktadır.

İlgili Yazılar