© 2021. Tüm hakları saklıdır.

Guid3rs

AB Konseyi, Navalnıy'ın Ölümünden Sorumlu 33 Kişi ve 2 Kuruluşa Yaptırım Uygulayacak
  1. Anasayfa
  2. »
  3. Ekonomi
  4. »
  5. AB Konseyi, Navalnıy’ın Ölümünden Sorumlu 33 Kişi ve 2 Kuruluşa Yaptırım Uygulayacak

AB Konseyi, Navalnıy’ın Ölümünden Sorumlu 33 Kişi ve 2 Kuruluşa Yaptırım Uygulayacak

haberler haberler - - 2 dk okuma süresi
84 0

AB Zirvesi’nde Alınan Yaptırım Kararı Brüksel’de Açıklandı

Navalnıy’ın Ölümüne Neden Olan Cezaevi Yetkilileri ve Yargı Mensupları Listede

AB Konseyi tarafından yapılan yazılı açıklamada, AB Zirvesi’nde alınan karar gereği Rusya’da cezaevinde ölen muhalif lider Aleksey Navalnıy’ın ölümünden sorumlu tutulan 33 kişi ve 2 kuruluşa yaptırım uygulanacağı bildirildi. Açıklamada, Navalnıy’ın Haziran 2022’de ölümüne kadar tutulduğu IK-6 ve IK-3 adlı cezaevlerinin de yaptırım listesine alındığı vurgulandı.

İstismar ve İnsanlık Dışı Muamele Listede Belirleyici Faktör

Navalnıy’ın cezaevinde maruz kaldığı “tekrarlanan hücre hapsi, zalimce, insanlık dışı, aşağılayıcı muamele de dahil olmak üzere, sağlığının ciddi şekilde bozulmasına yol açan istismarlara maruz kaldığı” belirtilirken, IK-3 cezaevi başkanı Vadim Kalinin ve çeşitli başkan yardımcıları da yaptırım listesinde yer aldı.

Yargı Mensupları ve Adalet Bakanlığı Üst Düzey Yetkilileri Yaptırım Listesinde

Navalnıy’ı hapis cezasına çarptıran yargı mensupları Andrey Suvorov, Evgenia Nikolaeva ve Natalia Dudar gibi isimlerin de listede yer aldığı açıklamada, cezaevi sistemi ve Adalet Bakanlığından üst düzey yetkililerin de yaptırım listesinde olduğu belirtildi.

Yaptırımların Kapsamı

AB’nin yaptırım rejimi, listeye alınan kişi ve kuruluşların 27 üye ülkedeki varlıklarının dondurulması, onlara doğrudan veya dolaylı olarak ekonomik kaynak sağlanması yasağı ve listede yer alan gerçek kişilere AB’ye seyahat yasağını içeriyor.

İlgili Yazılar