--:--:--

MEB Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürü Bülbül: Türkiye Matematik ve Fen Eğitiminde İlerleme Kaydediyor

TIMSS 2023 Sonuçları Türkiye’nin Başarısını Gösterdi Uluslararası Eğitim Başarılarını Değerlendirme Kuruluşu tarafından 4. ve 8. sınıf düzeyindeki öğrencilerin matematik ve fen alanlarındaki başarılarının değerlendirildiği TIMSS 2023 sonuçları açıklandı. MEB Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürü Bülbül, Türkiye’nin uzun vadede eğitimde istikrarlı artış gösteren ülkeler arasında olduğunu belirtti. Bülbül, TIMSS 2023 sonuçlarına göre Türkiye’nin her…

0 Yorum Yapıldı
Bağlantı kopyalandı!
MEB Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürü Bülbül: Türkiye Matematik ve Fen Eğitiminde İlerleme Kaydediyor

TIMSS 2023 Sonuçları Türkiye’nin Başarısını Gösterdi

Uluslararası Eğitim Başarılarını Değerlendirme Kuruluşu tarafından 4. ve 8. sınıf düzeyindeki öğrencilerin matematik ve fen alanlarındaki başarılarının değerlendirildiği TIMSS 2023 sonuçları açıklandı. MEB Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürü Bülbül, Türkiye’nin uzun vadede eğitimde istikrarlı artış gösteren ülkeler arasında olduğunu belirtti. Bülbül, TIMSS 2023 sonuçlarına göre Türkiye’nin her iki sınıf düzeyinde tüm alanlarda gelişme gösteren 5 ülkeden biri olduğunu vurguladı.

Türkiye, Avrupa Ülkeleri Arasında Liderliğe Yükseliyor

TIMSS 2023 uygulamasında Türkiye’nin 8. sınıf fen alanında elde ettiği 530 puanla 44 ülke arasında 7. sırada yer aldığını ve 18 OECD ülkesi arasında ise 4. sırada bulunduğunu açıklayan Bülbül, ülkenin matematik ve fen bilimleri alanında sürekli artan bir başarı grafiği çizdiğini belirtti. Türkiye’nin PISA ve TIMSS sonuçlarına bakıldığında eğitimdeki ilerlemesinin açıkça görüldüğünü ifade etti.

Öğrencilerde Yeterlilik Düzeyinde Artış Gözlemleniyor

Bülbül, Türkiye’de öğrencilerin matematik ve fen bilimlerinde yeterlilik düzeyinde belirgin bir artış olduğunu dile getirdi. 4. sınıfta matematikte %54, fen bilimlerinde %64, 8. sınıfta ise matematikte %37 ve fen bilimlerinde %44 oranında öğrencilerin üst düzey ve ileri düzeyde olduğunu belirtti.

Eğitimde İzleme ve Değerlendirme Çalışmaları Devam Edecek

Bülbül, Türkiye’de eğitimdeki gelişmeleri sürekli olarak izlediklerini ve değerlendirdiklerini vurgulayarak, öğretmenlerin ölçme değerlendirme alanında gelişmeleri için çalışmalar yürüttüklerini söyledi. Eğitimdeki başarılarının artarak devam etmesi için ulusal ve uluslararası izleme çalışmalarını sürdüreceklerini belirtti.

Benzer Haberler
LGS’de 500 tam puan alan Sarıdayı, savcı olmayı hedefliyor
LGS’de 500 tam puan alan Sarıdayı, savcı olmayı hedefliyor
TUS ve STS Tıp Doktorluğu başvuruları 8-16 Temmuz’da alınacak
TUS ve STS Tıp Doktorluğu başvuruları 8-16 Temmuz’da alınacak
Danıştaydan özel eğitim sınıflarında “kamera” kararı
Danıştaydan özel eğitim sınıflarında “kamera” kararı
MEB, eğitim kurumlarına ilk defa yönetici görevlendirme takvimini yayımladı
MEB, eğitim kurumlarına ilk defa yönetici görevlendirme takvimini yayımladı
TÜBİTAK destekli proje ile öğretmenlere sürdürülebilir tarım eğitimi verildi
TÜBİTAK destekli proje ile öğretmenlere sürdürülebilir tarım eğitimi verildi
KPSS yerleştirme tercihleri 9-16 Temmuz’da yapılacak
KPSS yerleştirme tercihleri 9-16 Temmuz’da yapılacak
Yaşama dair Haberin Doğru Adresi
Copyright © 2025 Tüm hakları GUİD3RS 'de saklıdır.