© 2021. Tüm hakları saklıdır.

Guid3rs

Çorum'da Etkili Olan Kuvvetli Rüzgarın Yarattığı Hasarlar
  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Çorum’da Etkili Olan Kuvvetli Rüzgarın Yarattığı Hasarlar

Çorum’da Etkili Olan Kuvvetli Rüzgarın Yarattığı Hasarlar

haberler haberler - - 2 dk okuma süresi
22 0

Ulu Cami Minaresinden Düşen Ahşap Parça Yaraladı

Çorum merkezinde ikindi saatlerinde etkili olan kuvvetli rüzgar nedeniyle restorasyonu devam eden Ulu Cami’nin minaresinden düşen ahşap parçalardan kaçmaya çalışırken düşen bir kişi yaralandı. Sağlık ekiplerince olay yerinde ilk müdahalesi yapılan yaralı, ambulansla Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı.

Elektrik Kesintisi ve Ulaşım Sorunları

Kuvvetli rüzgar nedeniyle ağaçların yollara ve enerji nakil hatlarına devrilmesi sonucunda elektrik kesintisi yaşandı. Bazı yollar ulaşıma kapanırken, devrilen ağaçlar ve savrulan çöp konteynerleri çevrede park halindeki otomobillere zarar verdi. Samsun-Ankara kara yolu üzerindeki bazı trafik levhalarının da devrildiği görüldü.

Çatılar Uçtu, İş Yerlerine Zarar Verdi

Alaca ilçesinde kuvvetli rüzgar nedeniyle Sanayi Sitesi’ndeki bazı iş yerlerinin çatısı uçtu, bir iş yerinin de kapı kepenkleri yerinden söküldü. Çorum Caddesi’ndeki bir oto galerinin çatısının uçması sonucu park halindeki 3 araç zarar gördü.

Hasarlar ve Elektrik Kesintisi Diğer İlçeleri de Vurdu

Sungurlu ilçesinde etkili olan kuvvetli rüzgar ve dolu yağışı hasara neden oldu. Ağaçların otomobillere zarar verdiği gibi, yol da trafiğe kapanmıştı. Dodurga ilçesinde ise enerji nakil hatlarındaki kopmalar nedeniyle elektrik kesintisi yaşandı.

Çorum Caddesi Yunus Emre Bulvarı’nda bir apartmanın çatısından uçan tuğlalar, Hamza Karakaya’ya ait hafif ticari araca zarar verdi. Esentepe Mahallesi İnönü Caddesi’nde bir ağacın üzerine devrildiği otomobilde hasar oluştu. Etkili olan rüzgar nedeniyle ilçe merkezinde 40 dakika süren elektrik kesintisi yaşandı.

İlgili Yazılar