© 2021. Tüm hakları saklıdır.

Guid3rs

Buffer Tankı Kullanımı
  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Buffer Tankı Kullanımı

Buffer Tankı Kullanımı

Basin Bülteni Basin Bülteni - - 3 dk okuma süresi
225 0

Oluşturulan projenin bir buffer tank kullanımını gerektirip gerektirmediği, kullandığınız ısıtma sistemine (radyatör, yerden ısıtma vb.), ısı pompanızın boyutuna ve sisteminizin tam konfigürasyonuna bağlıdır. Midori inverter ısı pompaları tampon tankı olmadan çalışmak için gerekli kontrol mekanizmalarına sahip olsa da, yeterli alanınız varsa sistem tasarımınızda bir tampon tankı kullanmanızı önemle tavsiye edilir.

Hava Kaynaklı Buffer Tank

Hava kaynaklı buffer tank, diğer ısı pompalarına göre daha yüksek tampon depolama gerektirir. Hava kaynaklı ısı pompaları, ısıtma ve soğutma devresindeki soğutucu akışkan ile dış hava arasındaki ısı transferini sağlayan bir ısı eşanjörüne sahiptir. Bu ısı eşanjörünün sıcaklığı hava sıcaklığından çok daha düşüktür ve bu da ısı eşanjörünün buzlanmasına neden olur. Buz çözme için hava kaynaklı ısı pompaları ters çevrim (soğutma) ve buz çözmede çalışır. Sisteminizde bir depolama tankı varsa, buz çözme için gereken enerji evinizden çalınmaz, depolama tankından kullanılır. Green Climate sitesini ziyarete ederek bilgi alabilirsiniz.

Endüstriyel Buffer Tank

Bir konfor veya endüstriyel soğutma sisteminin düzgün ve verimli çalışması için, devredeki toplam su miktarının belirli bir seviyeyi geçmesi gerekir.Buffer tanklar, ilave su hacminin gerekli olduğu soğuk su uygulamalarında sistem su hacmini artırmak için özel olarak tasarlanır ve üretilir.

  • Sistemde artan su hacmi gerektiren tüm soğuk su uygulamaları
  • endüstriyel soğutma uygulamaları,
  • makine soğutma sistemi
  • Hassas sıcaklık kontrolü gerektiren herhangi bir proses soğutma uygulaması
  • iklimlendirme için soğutma uygulamaları,
  • Gökdelenler – Konut, İş Merkezleri, Oteller
  • Kışın soğutulan binalar – alışveriş merkezleri, fabrikalar

Bir ısı eşanjörü/ısı eşanjörü ile ayrılması gereken tüm soğutma sistemleri için kullanılır. Bilgi ve hizmet için https://www.greenclimate.com.tr/menu/38/buffer-tank.html sitesine bakabilirsiniz.

İlgili Yazılar