© 2021. Tüm hakları saklıdır.

Guid3rs

Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier Türk-Alman İlişkilerini Değerlendirdi
  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier Türk-Alman İlişkilerini Değerlendirdi

Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier Türk-Alman İlişkilerini Değerlendirdi

haberler haberler - - 2 dk okuma süresi
11 0

Almanya Cumhurbaşkanı Frank Walter Steinmeier, Tarabya Rezidansı’nda Türk-Alman ilişkilerini konuştu.

Almanya Cumhurbaşkanı Frank Walter Steinmeier, Alman Büyükelçiliği’ne ait Tarabya Rezidansı’nda düzenlenen davette Türk-Alman ilişkileri hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Ekonomik ve Siyasi İlişkiler

Steinmeier, “Almanya ve Türkiye arasındaki ilişki 100 yıldır devam ediyor. Türkiye, Almanya’nın ortak Gümrük Birliği’nde en önemli ticaret ortağı konumunda. Ayrıca dış politika alanında, NATO’da ve Orta Doğu’da yaşanan krizlerde yakın işbirliği içindeyiz.”

İnsani Bağlar

Cumhurbaşkanı Steinmeier, Türk-Alman ilişkilerinin sadece ekonomik ve siyasi çıkarlara dayanmadığını vurgulayarak, “Türk-Alman ilişkileri yüzyıllar boyunca kurulan insani bağlar sayesinde canlılığını koruyor.” dedi.

Tarihe Dayalı İlişkiler

Alman Cumhurbaşkanı, Tarabya’daki rezidansın Türk-Alman ilişkilerinin eski bir yansıması olduğunu belirterek, “Türk-Alman ilişkileri, Sultan Abdülhamid’in 1880’de burayı Alman İmparatorluğu’na vermesiyle başlamıştır. Bu ilişkilerin temeli o günden bugüne kadar güçlenerek sürmüştür.” şeklinde konuştu.

Türk Kökenli Almanlar

Steinmeier, Almanya’daki Türkiye kökenli insanların ülkenin şekillenmesine katkıda bulunduğunu belirterek, “Türkiye kökenli insanlar artık Almanya’nın bir parçası. Onların hikayeleri, Almanya’nın geçmişinin ayrılmaz bir parçası haline gelmiştir.” dedi.

Döner Kebap

Almanya Cumhurbaşkanı, Türk misafir işçiler tarafından geliştirilen döner kebabın, Almanya’nın ulusal yemeği haline geldiğini belirterek, “Hiçbir fast food yemeği döner kadar popüler değil. Berlin’deki döner dükkanı, Alman Milli Futbol Takımı’nın favori mekanı haline geldi.” ifadelerini kullandı.

Steinmeier, konuşmasının ardından Berlin’de hazırlanan özel döneri keserek konuklara ikram etti. Davete, Türkiye’den önemli isimlerin yanı sıra Almanya’nın çeşitli temsilcileri de katıldı.

İlgili Yazılar