© 2021. Tüm hakları saklıdır.

Guid3rs

Birleşik Kamu İş Konfederasyonu Açlık ve Yoksulluk Araştırması Sonuçları Açıklandı
  1. Anasayfa
  2. »
  3. Ekonomi
  4. »
  5. Birleşik Kamu İş Konfederasyonu Açlık ve Yoksulluk Araştırması Sonuçları Açıklandı

Birleşik Kamu İş Konfederasyonu Açlık ve Yoksulluk Araştırması Sonuçları Açıklandı

haberler haberler - - 2 dk okuma süresi
14 0

Açlık ve Yoksulluk Sınırı Nisan Ayında Değişti

Birleşik Kamu İş Konfederasyonu tarafından yapılan araştırmaya göre, açlık sınırı sebze fiyatlarındaki düşüşle birlikte Nisan ayında bir önceki aya göre 209 lira azalarak 19 bin 890 liraya geriledi. Yoksulluk sınırı ise aynı dönemde 925 lira artarak 58 bin 206 liraya yükseldi.

Nisan 2024 Sonuçları

Birleşik Kamu İş Konfederasyonu’nun Ar-Ge birimi KAMU-AR tarafından yapılan açlık-yoksulluk sınırı araştırmasının Nisan 2024 sonuçlarına göre, açlık sınırı ve yoksulluk sınırı önemli ölçüde değişti. Açlık sınırı bir önceki aya göre 208 lira azalırken, yoksulluk sınırı ise 925 lira arttı.

Gıda ve Gıda Dışı Harcamalar

Nisan ayında bir ailenin dengeli beslenebilmesi için yapması gereken gıda harcamaları ve diğer ihtiyaçları karşılayabilmesi için gereken harcamalar dikkate alındığında, gıda dışı harcamaların arttığı görüldü. Giyim, barınma, ev eşyaları, sağlık, ulaştırma gibi harcamalar yükseldi. Gıda harcamalarında ise et- balık- yumurta, kuru bakliyat, süt ürünleri, meyve, sebze, ekmek-un, yağ gibi kalemlerde değişiklikler yaşandı.

Yoksulluk Sınırı ve Artışları

Nisan ayında dört kişilik bir ailenin yapması gereken gıda ve gıda dışı harcamaların toplamının belirlediği yoksulluk sınırı, 925 lira artarak 58 bin 205 liraya yükseldi. Yılın ilk dört ayında yoksulluk sınırında 11 bin 368 lira, son bir yılda ise 27 bin 575 lira artış yaşandı.

İlgili Yazılar