--:--:--

Terminal İstanbul Başlangıç Etabı Hizmete Giriyor

Bakan Kacır, Atatürk Havalimanı’ndaki Terminal İstanbul projesinin başlangıç etabının yakında açılacağını duyurdu. Proje, dünyanın en büyük girişimcilik merkezlerinden biri olacak.

0 Yorum Yapıldı
Bağlantı kopyalandı!
Terminal İstanbul Başlangıç Etabı Hizmete Giriyor

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Atatürk Havalimanı’nda geliştirilen Terminal İstanbul projesinin başlangıç etabının yakında hizmete alınacağını duyurdu. Bakan Kacır, bu projeyle dünyanın en büyük girişimcilik merkezlerinden birinin ilk adımının atıldığını belirtti.

Girişimcilik Merkezi Türkiye Ekosistemini Güçlendirecek

Milli Teknoloji Hamlesi vizyonu kapsamında Atatürk Havalimanı’nda hayata geçirilen Terminal İstanbul, Türkiye’nin teknoloji ekosistemini ve genç girişimcilerini küresel aktörlerle buluşturmayı hedefliyor. Binlerce girişimciye, teknoloji şirketine ve yatırımcıya ev sahipliği yapması planlanan merkez, uluslararası hızlandırma programları, ortak çalışma alanları ve kuluçka merkezleri ile dünyanın önde gelen girişimcilik merkezlerinden biri olacak.

Terminal İstanbul, stratejik uluslararası işbirlikleriyle küresel bilgi birikimi, sermaye ve deneyimi Türkiye’ye taşıyacak. Dünyanın önde gelen hızlandırıcılarından Techstars ile kurulan ortaklık, bu küresel entegrasyonun önemli bir örneğini teşkil ediyor.

Pakistan, Katar, Paris ve Londra gibi farklı coğrafyalardaki temaslar ve Türk diasporası ile uluslararası teknoloji platformlarıyla kurulan bağlantılar, Türk girişimlerinin küresel pazarlara erişimini destekleyecek.

Derin Teknoloji Girişimleri Desteklenecek

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın Tech Visa programı, yüksek potansiyelli yabancı girişimlerin Terminal İstanbul’da faaliyet göstermesine olanak tanıyacak. ‘Soft landing’ programları, hibeler ve teşvik mekanizmaları, yabancı girişimlerin Türkiye pazarına adaptasyonunu kolaylaştırırken, yerli girişimlerin küresel açılımlarını da destekleyecek.

Merkez, paylaşımlı laboratuvarlar, yüksek maliyetli cihazlara ortak erişim ve dijital altyapı çözümleriyle özellikle derin teknoloji girişimlerinin ticarileşme süreçlerini hızlandırmayı amaçlıyor. Bu sayede akademik çalışmalar ve Ar-Ge çıktılarının ticarileşememe sorununa çözüm üretilmesi hedefleniyor.

34 farklı teknoloji dikeyinde yerli teknoloji liderleri ve global şirketlerin katkısıyla oluşturulacak kümelenme yapısı, yapay zeka, biyoteknoloji, mobilite ve uzay teknolojileri gibi alanlarda uzmanlık sağlayacak.

Girişimcilik ekosisteminin tüm kritik bileşenlerini tek bir çatı altında toplayan Terminal İstanbul, dinamik bir kampüs kimliği sunacak. Finansmana erişimi kolaylaştırmak amacıyla özel yatırımcı ağları ve fonlama programları entegre edilecek. Nitelikli insan kaynağı ihtiyacını karşılamak için burs ve yetenek geliştirme programları hayata geçirilecek.

Merkez, global ağlara erişim, üst düzey yöneticiler ve sektör liderleriyle buluşmalar sağlayarak girişimcileri destekleyecek. Akıllı eşleştirme araçları ve dijital platformlarla paydaş etkileşimi en üst düzeye çıkarılacak. Etkinlikler, hackathonlar ve yatırımcı-girişim buluşmalarıyla güçlü bir etkileşim zemini oluşturulacak. Bu yapı, girişimciler için bir büyüme platformu, yatırımcılar için fırsat havuzu ve Türkiye için stratejik bir merkez olarak konumlanacak.

Benzer Haberler
Terminal İstanbul Başlangıç Etabı Hizmete Giriyor
Terminal İstanbul Başlangıç Etabı Hizmete Giriyor
Rollo Robotics Dünyanın İlk Tek Tekerlekli Güvenlik Robotu 1ROLLO’yu Tanıttı
Rollo Robotics Dünyanın İlk Tek Tekerlekli Güvenlik Robotu 1ROLLO’yu Tanıttı
Xiaomi Temmuz 2026 Güvenlik Yaması 58 Cihaza Ulaştı Türkiye Listede
Xiaomi Temmuz 2026 Güvenlik Yaması 58 Cihaza Ulaştı Türkiye Listede
Neuralink Tekerlekli Sandalyeyi Düşünce Gücüyle Hareket Ettirdi
Neuralink Tekerlekli Sandalyeyi Düşünce Gücüyle Hareket Ettirdi
Terminal İstanbul’un İlk Etabı Hizmete Açılıyor Dünyanın En Büyük Girişimcilik Merkezi Yükseliyor
Terminal İstanbul’un İlk Etabı Hizmete Açılıyor Dünyanın En Büyük Girişimcilik Merkezi Yükseliyor
Oppo A7 Pro Max 10000 mAh Batarya ile Geliyor Yeni Telefon Doğrulandı
Oppo A7 Pro Max 10000 mAh Batarya ile Geliyor Yeni Telefon Doğrulandı
Yaşama dair Haberin Doğru Adresi
Copyright © 2025 Tüm hakları GUİD3RS 'de saklıdır.