Aksaray’da TEKNOFEST kapsamında devam eden 2026 Roket Yarışması’nda 73 takım finale kaldı. Bu yıl 6 ülkeden 7 takım uluslararası alanda yarışıyor.

Aksaray, 7-13 Eylül tarihleri arasında TEKNOFEST kapsamında düzenlenen 2026 Roket Yarışması’na ev sahipliği yapıyor. Bu yıl ROKETSAN tarafından dokuzuncu kez organize edilen yarışmada, toplam 2 bin 139 başvuru arasından finale kalan 73 takım mücadele ediyor. Etkinlik, öğrencilerin uzay ve roket teknolojilerine olan ilgisini artırmayı hedefliyor.
Bu yılki yarışmaya uluslararası katılım geçen yıllara göre daha yoğun bir şekilde gerçekleşti. Uluslararası kategoride Malezya, Suudi Arabistan, Hindistan, Bosna Hersek, Azerbaycan ve Endonezya’dan gelen toplam 7 takım yer alıyor. Final etabı, Aksaray Hisar Atış Alanı’nda büyük bir heyecanla devam ediyor.
Dereceye giren takımlar, ödüllerini 30 Eylül-4 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek törenle alacak. ROKETSAN Genel Müdürü Murat İkinci, yarışmaların uzun süredir başarıyla sürdürüldüğünü ve bu yılki 2 bini aşkın başvuru ile uluslararası boyutun daha da güçlendiğini belirtti. Yarışmacılar için elde edilen tecrübenin en büyük ödül olduğunu vurguladı.
Ankara’dan katılan lise öğrencisi Tuğrul Alp Erdoğan, takımlarının 3170 metreye başarılı bir atış gerçekleştirdiğini ve görevlerini yüzde 100 başarıyla tamamlamayı hedeflediklerini ifade etti. Üniversite öğrencisi Mehmet Ali Fuat Güney ise yarışmaların Türkiye’nin havacılık alanındaki geleceğine önemli katkılar sağladığını dile getirdi. Rahime Şevval Ulutaş da gençlerin roket yarışmalarına katılımının bilgi aktarımı açısından önemini vurguladı.
Öte yandan, haberde İHA-300 ile ilgili de bilgiler paylaşıldı. Hava-yer mühimmatı olarak kullanılacak İHA-300’ün hedeflerine ulaştığı ve Türkiye için stratejik öneme sahip olduğu belirtildi.






















Reklam % İşbirliği: [email protected]