© 2021. Tüm hakları saklıdır.

Guid3rs

2024 Türkiye Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu'nda Heyecan Dorukta
  1. Anasayfa
  2. »
  3. Spor
  4. »
  5. 2024 Türkiye Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu’nda Heyecan Dorukta

2024 Türkiye Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu’nda Heyecan Dorukta

haberler haberler - - 2 dk okuma süresi
13 0

Tobias Andresen, Yedinci Ayağı Kazanarak Liderliğini Güçlendirdi

2024 Türkiye Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu’nun yedinci ayağı, Çeşme ve Karşıyaka arasındaki 125,4 kilometrelik parkurda gerçekleştirildi. Danimarkalı bisikletçi Tobias Andresen, bu etapta üçüncü galibiyetini kazanarak liderliğini pekiştirdi. Toplam 152 sporcu, İzmir’in pitoresk rotaları üzerinde mücadele etti. Etabın büyük bölümü düz yollar üzerinde ilerlerken, 3. kategori tırmanış da rotaya zorluk kattı.

Finale Doğru Yapılan Ataklar ve Heyecanlı Anlar

Q36.5 takımından James Whelan ve Beykoz Belediyespor’dan Natnael Berhane, 98 kilometre kala atağa kalkıştı ancak finişe yaklaşırken yakalandılar. Son virajda yaşanan kaza, birçok sporcunun düşmesine neden oldu. Ancak sporcular, finişi toplu sprintle tamamlayarak mücadeleyi sürdürdü. Andresen, 2 saat 50 dakika 58 saniyelik sürede finiş çizgisine ilk geçen isim oldu.

Liderlik Klasmanlarında Değişiklik Olmadı

DSM-Firmenich PostNL takımından Hollandalı bisikletçi Frank van den Broek, genel klasmanda liderliğini sürdürdü ve turkuaz mayoyu giymeye devam etti. Van den Broek, son etaba lider olarak girecekken, sprint klasmanında liderliği Tobias Andresen’e geçti. Alman sporcu Vinzent Dorn ise tırmanış ve Türkiye güzellikleri klasmanlarında liderliği büyük ölçüde garantiledi.

İstanbul’da Sona Ereceğiz

2024 Türkiye Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu’nun sekizinci ve final etabı yarın İstanbul’da yapılacak. Yarış, Beşiktaş Meydanı’ndan başlayacak ve 105,4 kilometrelik parkurun ardından tarihi Sultanahmet Meydanı’nda sona erecek. Bisikletçiler, Akdeniz ve Ege’nin ardından İstanbul’un büyüleyici atmosferinde yarışı tamamlayacaklar.

İlgili Yazılar