© 2021. Tüm hakları saklıdır.

Guid3rs

Türk Yatırım Fonu, Türk Devletleri Teşkilatı Üye Ülkeleri Tarafından Kuruldu
  1. Anasayfa
  2. »
  3. Ekonomi
  4. »
  5. Türk Yatırım Fonu, Türk Devletleri Teşkilatı Üye Ülkeleri Tarafından Kuruldu

Türk Yatırım Fonu, Türk Devletleri Teşkilatı Üye Ülkeleri Tarafından Kuruldu

haberler haberler - - 2 dk okuma süresi
103 0

Türk Devletleri Teşkilatı Üye Ülkeleri, Türk Yatırım Fonu’nu Oluşturdu

Geçen hafta Dolmabahçe Çalışma Ofisinde düzenlenen Türk Yatırım Fonu Guvernörler Kurulu Toplantısı ile Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) üye ülkeleri tarafından Türk Yatırım Fonu’nun kurulması resmileşti. Toplantıda, fonun eşit sermaye katkısı ve eşit oy ilkesiyle başlangıç sermayesinin 500 milyon dolar olarak belirlendiği açıklandı.

Fon, Bölgesel Ticareti Artırmayı ve Ekonomik Kalkınmayı Hedefliyor

Üye ülkelerin ihracat rakamlarına göre, TDT ülkeleri toplamda 558 milyar dolarlık bir ihracat hacmine sahip. Kurulan Fon, Türk Devletleri Teşkilatı üyelerinin bölgesel ticaretini artırmayı, ekonomik kalkınmayı teşvik etmeyi ve üye devletler arasındaki ihracat hacmini yükseltmeyi amaçlıyor.

Uzman: “Fon, Ekonomik Entegrasyonun Önemli Bir Adımıdır”

Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Ali Emre Sucu, Türk Yatırım Fonu’nun Mart 2023’te imzalanan bir anlaşmayla hayata geçirildiğini belirterek, fonun TDT üye ülkeleri arasında ekonomik entegrasyonun önemli bir adımını oluşturduğunu vurguladı. Sucu, Fon’un bölge ülkeleri arasında ekonomik ilişkilerin kurumsallaşmasına ve ticaretin gelişmesine katkı sağlayacağını ifade etti.

2040 Vizyon Belgesi ve Türk Devletleri Teşkilatı’nın Geleceği

Sucu, Fonun TDT’nin 2040 Vizyon belgesinin ekonomik boyutunda önemli bir adım olduğunu belirterek, Fonun kurulmasının diğer alanlardaki hedeflerin gerçekleşmesine de katkı sağlayacağını söyledi. Türkiye öncülüğünde atılan bu adımların bölge ülkeleri için önemli bir denge unsuru olabileceğini dile getirdi.

İlgili Yazılar