--:--:--

Samed Ağırbaş Türkiye’nin Sıfır Atık Liderliğini Vurguladı

Sıfır Atık Vakfı Başkanı Samed Ağırbaş, Türkiye’nin sıfır atık konusunda küresel bir lider olduğunu ve birçok ülkenin bu alanda Türkiye’yi örnek aldığını belirtti.

0 Yorum Yapıldı
Bağlantı kopyalandı!
Samed Ağırbaş Türkiye’nin Sıfır Atık Liderliğini Vurguladı

Sıfır Atık Vakfı Başkanı Samed Ağırbaş, New York’ta düzenlenen İklim Haftası’nda Türkiye’nin sıfır atık konusundaki küresel liderliğini ve Emine Erdoğan’ın öncülüğündeki çalışmaları değerlendirdi. Ağırbaş, birçok ülkenin Türkiye’yi örnek aldığını belirtti.

Birleşmiş Milletler 81. Genel Kurulu’nu takip eden Mynet Genel Yayın Yönetmeni Ersel Yıldırım’ın sorularını yanıtlayan Ağırbaş, Emine Erdoğan’ın İklim Haftası’ndaki açılış konuşmasına ve Türkiye’nin sosyal konulardaki liderliğine dikkat çekti. Ağırbaş, sıfır atık hareketinin dünyaya ciddi mesajlar verdiğini ve Türkiye’nin küresel dönüşümde lider rol üstlendiğini ifade etti.

Türkiye New York İklim Haftası’nın Ana Paydaşlarından

Sıfır Atık Vakfı Başkanı ve COP31 Yüksek Düzeyli İklim Şampiyonu Samed Ağırbaş, vakıf olarak New York İklim Haftası’nın ana paydaşları arasında yer aldıklarını söyledi. Emine Erdoğan’ın açılış konuşması yaptığını hatırlatan Ağırbaş, vakfın tüm iklim ve eylem haftalarında ana katılımcı olarak yer aldığını belirtti.

Yapay zeka ile ilgili önemli bir etkinliğin de Birleşmiş Milletler’de büyük ses getirdiğini aktaran Ağırbaş, Türkiye’nin sosyal konularda liderliğinin altını çizdi. Sıfır atık hareketinin Emine Erdoğan liderliğinde başladığını ve Türkiye’nin dünyaya sosyal konularda ciddi mesajlar verdiğini vurguladı.

COP31 Hazırlıkları ve Sıfır Atık Vizyonu

Ağırbaş, Emine Erdoğan’ın Birleşmiş Milletler Sıfır Atık Danışma Kurulu Başkanlığı görevine devam ettiğini ve danışma kurulu üyeleriyle ikili görüşmeler gerçekleştirerek önümüzdeki COP31 toplantısına hazırlandıklarını açıkladı. Türkiye’nin ev sahipliği yapacağı COP31’in tarihteki en önemli toplantılardan biri olacağını belirtti.

Ağırbaş, COP31’de iklim adaleti ve diğer iklim meseleleriyle ilgili kararlar alınacağını, ilk kez ‘sıfır atık’ konusunun COP gündemine gireceğini ve İstanbul Platformu’nun COP sistemine entegre edileceğini söyledi. Vakıf olarak İstanbul’u sıfır atığın başkenti yapma vizyonuyla çalıştıklarını da ekledi.

New York İklim Haftası’nda sıfır atık projesini anlattıklarını ve iklim adaleti, çevre gibi konulara değindiklerini belirten Ağırbaş, dünyadaki açlık ve iklim değişikliğine bağlı göç sorunlarına dikkat çekti. Sıfır Atık Vakfı’nın bu sorunların çözümüyle ilgili inisiyatif aldığını ifade etti.

Sıfır atık hareketinin 193 ülkede karşılık bulan küresel bir çevre politikası haline geldiğini belirten Ağırbaş, birçok ülkenin Türkiye’yi örnek aldığını söyledi. Haziran ayında düzenlenen Sıfır Atık Forumu’nun dünyadaki en büyük sivil çevre ve sıfır atık toplantısı olduğunu hatırlattı. Ağırbaş, 86 milyon vatandaşla birlikte 8 milyar insanın geleceği için çalıştıklarını sözlerine ekledi.

Benzer Haberler
Samed Ağırbaş Türkiye’nin Sıfır Atık Liderliğini Vurguladı
Samed Ağırbaş Türkiye’nin Sıfır Atık Liderliğini Vurguladı
Gök bilimciler dev bir gezegeni oluşum aşamasında yakaladı
Gök bilimciler dev bir gezegeni oluşum aşamasında yakaladı
Türkiye Ay’a İniş Aracını Derin Uzayda Test Edecek
Türkiye Ay’a İniş Aracını Derin Uzayda Test Edecek
Grönland ve Antarktika Buzulları 47 Yılda 12 Trilyon Ton Eridi Deniz Seviyesini 3 Cm Yükseltti
Grönland ve Antarktika Buzulları 47 Yılda 12 Trilyon Ton Eridi Deniz Seviyesini 3 Cm Yükseltti
TEKNOFEST Şanlıurfa’da Sıra Gecesi Ezgileriyle Buluştu
TEKNOFEST Şanlıurfa’da Sıra Gecesi Ezgileriyle Buluştu
Bakan Kacır’dan Yapay Zeka Hamlesi Kamu Yatırımlarının Yüzde 2’si Bu Alana Ayrılacak
Bakan Kacır’dan Yapay Zeka Hamlesi Kamu Yatırımlarının Yüzde 2’si Bu Alana Ayrılacak
Yaşama dair Haberin Doğru Adresi
    Copyright © 2025 Tüm hakları GUİD3RS 'de saklıdır.