Anadolu’nun en büyük teknoloji festivali TEKNOSEL 2026, ödül töreniyle sona erdi. Selçuklu Belediyesi ev sahipliğinde gerçekleşen festivalde binlerce öğrenci yarıştı.
Konya’da düzenlenen TEKNOSEL 2026 Teknoloji Festivali, dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesiyle tamamlandı. Selçuklu Belediyesi, Selçuklu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı ve İnnoPark iş birliğiyle gerçekleştirilen festival, 6 gün sürdü.
Festivalin ilk üç günü robot yarışmaları Selçuklu Belediyesi Uluslararası Kapalı Spor Salonu’nda yapıldı. Ardından ikinci etap yarışmaları ve her yaşa hitap eden teknoloji etkinlikleri Selçuklu Kongre Merkezi’nde düzenlendi. Bu yıl üçüncüsü gerçekleştirilen festivalde, Serbest ve Özel kategorilerde 120, Gazze temalı yapay zeka film yarışmalarında 20 finalist, mBlock kodlama yarışmalarında 355 ve robot yarışmalarında 567 takım mücadele etti.
Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, festivalin kapanışında yaptığı konuşmada, yarışmacıları tebrik ederek, gösterilen ilginin gelecek projeler için ilham kaynağı olacağını belirtti. Pekyatırmacı, tüm paydaşlara teşekkür ederek festivalin gelecek yıllarda daha da geliştirilerek devam edeceğini vurguladı. Ödül töreninde birinci, ikinci, üçüncü ve mansiyon ödüllerinin yanı sıra jüri özel ödülleri de sahiplerini buldu.
Ödül törenine Meram Kaymakamı ve Selçuklu Kaymakam Vekili Bayram Yılmaz, KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Murat Karakoyunlu, Konya İl Jandarma Komutanı Cemil Lütfi Özkul, Konya Sanayi Odası Başkanı Mustafa Büyükeğen, İnnoPark Genel Müdürü Ali Kahraman ve diğer protokol üyeleri katıldı.
Reklam % İşbirliği: [email protected]